Skip to the navigation Skip to the content

Door de samenwerking met inotec beschikt Bonfix over duurzame en permanente identificatie oplossingen in het magazijn

OVERZICHT

Het leveren van absolute topkwaliteit (door technologische innovatie) voor zeer concurrerende prijzen staat aan de basis van het BONFIX succes. Toch is dat niet het enige argument op grond waarvan klanten voor BONFIX kiezen. Verkopen is één ding, maar het correct leveren staat ook zeer hoog in het vaandel. BONFIX beheerst dit als geen ander. Dit vraagt wel een perfecte, logistieke organisatie en een onberispelijke voorraadbeheersing. 24-uursleveringen bij Bonfix hebben een uitleveringsgraad van 99,8%.

OVER BONFIX

BONFIX  is een groeiend en bloeiend bedrijf dat is opgericht in 1994. Dankzij een voortvarende, originele en absoluut dynamische aanpak is het Zwolse bedrijf uitgegroeid tot een van de bekendste en belangrijkste spelers op de markt van knel-, press- en soldeerfittingen, meerlagen leidingsystemen (Alu-pers), kranen, koppelingen, slangen en aanverwante producten. Als specialist op dit gebied hebben zij een werkelijk uniek en zeer uitgebreid assortiment voor sanitair en centrale verwarming. BONFIX mag zich al jaren het snelst groeiende fitting merk van Nederland en zelfs Europa noemen. Die gezonde groei resulteerde in 2012 in een nieuw hoogtepunt: de realisatie van een gloednieuw en uiterst geavanceerd bedrijfspand op het goed en gemakkelijk bereikbare industrieterrein Hessenpoort in Zwolle.

DE BASIS

Verkopen is één ding, maar het correct leveren staat ook zeer hoog in het vaandel. Het staat er zo gemakkelijk: “Bestellingen gedaan voor 16:45 uur worden dezelfde werkdag nog verzonden” en “Spoedbestellingen worden binnen 4 uur geleverd binnen Nederland (met uitzondering van de waddeneilanden).” Dit vraagt wel een perfecte, logistieke organisatie en een onberispelijke voorraadbeheersing. 24-uursleveringen hebben een uitleveringsgraad van 99,8%. Voor de daarvoor essentiële logistieke locatie-identificatie was Bonfix op zoek naar een betrouwbare etiketteeroplossing voor pallet- en legbordstellingen.

DE OPLOSSING

inotec werkt sinds 2012 samen met Bonfix en voorziet de locaties nu regelmatig van oplossingen die de klant tal van voordelen bieden.

Om procesbetrouwbaarheid te creëren en processen te optimaliseren, werd al snel duidelijk dat een identificatiecombinatie van labels voor de legborden en doorrolstellingen, multilevellabels op de liggers en de staanders en gangpadborden, de beste keuze was voor deze toepassing. Op elke legbord/doorrollocatie werd een individueel locatielabel geplakt, bedrukt met een barcode, tekst en zo nodig een pijl (opslaglocatie: gangpad, veld, niveau). Voor de bulklocaties daarboven werd een staanderetiket ontwikkeld, zodat de locaties op oogniveau konden worden gescand. Voor de palletstellingen werd een volledig op maat gemaakt label ontwikkeld. Hier wordt het gepatenteerde multilevel label gebruikt met een Code 128. Ook de grootte van deze labels werd in nauw overleg met de klant geoptimaliseerd. Op de multilevel labels zijn alle niveaus van de hoge locaties op ooghoogte te scannen. Dit leidt tot een grotere procesbetrouwbaarheid omdat foutieve metingen en fouten bij het handmatig invoeren van opslaglocaties worden vermeden.

Door de samenwerking met inotec beschikt Bonfix over duurzame en permanente identificatie oplossingen voor alle stellingen in het magazijn. Dankzij de snelle, zeer gerichte communicatie kon de individuele oplossing voor de multilevel-labels zonder veel moeite in coördinatie met inotec worden geïmplementeerd. En zelfs na meerdere jaren gebruik werken de multilevel- en legbordlabels nog steeds zonder problemen, zodat de klant volledig tevreden is met de inotec-oplossing.

 

HET PRODUCT

Diotough HUW en Diomaster 250PC HUW

  • Bedrukking op de achterzijde van het transparante basismateriaal
  • Bedrukking in hoge resolutie, voor probleemloze scanning
  • Kras en veegvast
  • Klantspecifieke lay-out is elke gewenste kleur
  • Schuin geplaatste barcodes voor een foutloos scanresultaat

UW PARTNER

U wilt altijd de beste oplossing en maximale service? Spreek ons aan.

Vertrouw op meer dan 40 jaar ervaring en know how van de marktleider

Vertrouw op inotec.