Skip to the navigation Skip to the content

Snelheid en precisie zijn in een warenhuis van bijzonder belang. Daarom hebben we het 23.200 m² grote nationale distributiecentrum van een grote fabrikant van elektrische apparaten in Abingdon, Oxfordshire, uitgerust met een allround zorgeloos pakket.

inotec case study warenlagersicherheit

De uitgangspositie

Weinig tijd en de uitdaging om de lopende operatie zo min mogelijk te verstoren - dat was de beginsituatie waarmee ons team in Engeland werd geconfronteerd. Dit betekende het installeren van 540 m² vulstroken, 1800 m² lijnmarkeringen, 600 vloerlabels, 550 meerlaagse labels en 5500 single place shelf labels om een duurzame verbetering van de gezondheid en veiligheid, nauwkeurigheid en productiviteit op de bouwplaats te bereiken. Door voortdurend contact met het personeel van het warenhuis werden alle elementen op tijd geïnstalleerd en werd de stilstandtijd tot een minimum beperkt.

De inotec oplossing

Als onderdeel van het totale project werd er 540 m² Duraline RapidshieldTM Red Infill catwalk aangelegd rond het magazijn om mogelijke botsingen met het vrachtwagenverkeer te vermijden en zo de veiligheid op de bouwplaats te verhogen. Inotec Duraline RapidshieldTM en een heldere UV-toplaag werden gebruikt voor een snelle droging. De opslaglocaties waren duidelijk gemarkeerd met Duraline RapidshieldTM. De nieuwe gele lijn van duidelijk de vaste opslagplaatsen en vergemakkelijkt het opslaan en ophalen van producten. Als laatste element werden alle productopslaglocaties duidelijk gemarkeerd met 600 vloerlabels.

Labelkwalificatie

De vloertags kunnen per radio worden gescand en zijn uniek voor de container die er voor ligt. Omdat ze iets onder de vloer zijn gemonteerd, zijn ze bestand tegen voetgangersverkeer en vooral tegen vrachtwagenverkeer. Dit voorkomt dat ze bekrast of beschadigd worden en zorgt voor een nauwkeurige scan van de barcodes. Vrachtwagenchauffeurs kunnen de barcodes van de vrachtwagens scannen zonder telkens van de vrachtwagen af te hoeven stappen.