Industrie
Other usage for ceramic labels
Car production with inotec ceramic labels

Industriële identificatie

Voor extreme toepassingen zijn bijzonder hoogwaardige barcode etiketten vereist. Inotec biedt voor deze toepassingen kras- en UV-bestendige etiketten, die ook tegen oliën en lichte chemicaliën evenals zuren bestand zijn. 

inotec hoge temperatuur etiketten worden voor extreme toepassingen gebruikt, waar conventionele etiketten niet duurzaam of robuust genoeg zijn.

 • Keramische, aluminium of kunststof etiketten
 • Temperatuurbestendig tot maximaal 1400°C
 • Robuuste etiketten met een lange levensduur voor extreme toepassingen
 • Mechanische bevestiging, lassen, branden of zelfklevend
 • Verschillende materialen, ook blanco materiaal verkrijgbaar
 • Thermotransferprocessen, fototypeset of laser graveren

Toepassingen:

 • Gereedschap identificatie
 • Identificatie in productieomgevingen.
 • Transportmiddelidentificatie (stellingen, kratten, bakken, containers, pallets)
 • Printplatenidentificatie
 • Product identificatie (staal- en aluminiumindustrie)

Nederland Team

info@--no-spam--inotec.nl  
Tel.: +31 24 3450480

Referentie industrie

Sinds ruim een jaar past de firma Rügenwalder Mühle keramische etiketten van inotec toe voor het identificeren van rookwagens. Deze traditionele onderneming uit Bad Zwischenahn is een van de belangrijkste vleeswarenfabrikanten in Duitsland.
Meer informatie aanvragen

 

Producten industrie

Ceralabel SL 600/800/1000

Dit fire resistant label bestaat uit een roestvrij, en zoals de naam al zegt, hittebestendig staal dat van een keramische laag is voorzien. De keramische laag wordt thermal transfer bedrukt en op de stalen drager aangebracht. De stalen ondergrond compenseert de breekbaarheid van het keramiek en maakt mechanische bevestiging van het etiket door middel van schroeven, nieten of lassen mogelijk.

Ceralabel Green

De fire resistant labels van het type Ceralabel Green zijn op rol in de meest uiteenlopende formaten leverbaar. Het zijn zeer flexibele etiketten, die bijzonder geschikt zijn voor gevormde of gebogen oppervlakken. Deze worden thermal transfer bedrukt en zijn naar keuze bedrukt of blanco verkrijgbaar. Na het uitvoeren van een speciaal brandproces zijn de etiketten duurzaam met het oppervlak verbonden. Deze etiketten worden ingezet in de glasindustrie voor het identificeren van buizen, cilinders of andere glazen producten en zijn voor diverse temperaturen van 400°C tot 1200°C verkrijgbaar.

Ceralabel Laser

Deze vuurbestendige labels uit onze Ceralabel serie zijn speciaal ontwikkelt voor klanten die zelf hun etiketten willen bedrukken. De Ceralabel LSL600/800/1000 zijn extreem sterk en kunnen meteen na het aanbrengen van het opschrift volledig worden belast. De Ceralabel laser etiketten zijn geschikt voor het coderen van hoge, hete oppervlakken en/of chemische processen.

Volkeramisch

Deze vuurbestendige etiketten zijn volledig van keramiek en bevatten dus geen stalen ondergrond. Ze zijn geschikt voor temperaturen tussen 1000°C - 1650°C. Deze etiketten worden in productieprocessen gebruikt waarbij sprake is van een extreem hoge temperatuur belasting, bijvoorbeeld fabricage van cement of granulaten.

Stalen etiketten

Voor de meest extreme mechanische en chemische belastingen bieden onze geëtste stalen etiketten een betrouwbare oplossing. Dit fire resistant etiket kan in elk gewenst formaat met elke soort codering worden vervaardigd. De barcode is compleet uitgesneden of in het oppervlak gegraveerd. Verschillende materiaaldiktes zijn mogelijk.

Actueel

inotec Nederland, Toepassingen, Magazijnen, Logistiek, Assetmanagement, Bibliotheken, Industrie, Medisch en farma, Productbeveiliging, Pressemitteilung
Toepassingen, Magazijnen, Logistiek, Assetmanagement, Bibliotheken, Industrie, Medisch en farma, Productbeveiliging

Inotec introduceert een nieuw hittebestendig – on metal – RFID etiket

14.03.2016

Inotag heat on metal 2.0 De laatste toevoeging aan de...

meer