Woordenlijst

Woordenlijst

Barcode labels
Type of term: Definition (tool-tip)
Term: Barcode labels
Alternative Terms: -
Replaced with: -
Short Description: Barcode labels helpen bedrijven bij het ordenen van materiaal, producten of lastendragers. De barcode wordt gelezen door een scanner en vervolgens verwerkt. Lees meer.
Long Description: 

Barcode labels

Barcode labels helpen bedrijven verpakte producten en lastendragers te identificeren. We kennen de barcode van de supermarkt, die we bijna dagelijks bezoeken. Met een barcode of streepjescode wordt een opto-elektronisch leesbaar schrift bedoeld, dat uit evenwijdige strepen en tussenruimtes met verschillende breedtes bestaat. Het begrip "code" staat in dit geval niet voor codering maar voor het afbeelden van gegevens in binaire symbolen. De gegevens van een streepjescode worden met barcodescanners of camera's machinaal gelezen en verder verwerkt tot bruikbare informatie.

Soorten barcode labels

We zetten de soorten barcode labels voor u op een rijtje:

Barcode digitale print
Deze barcode is gedrukt met de digitale druktechnologie van onze HP indigo. Zowel de kleurkeuze als ook de lay-out mogelijkheden zijn nu vrijwel onbeperkt. Dit maakt het mogelijk om, naast de afdruk van de oplopend genummerde barcode, de achtergrond een kleur te geven of gekleurde teksten en logo's te gebruiken. De barcode is duurzaam en slijtvast.

Barcode etiketten thermotransferprint
Deze etiketten combineren een goede veeg- en krasvastheid, met een hoge uv-bestendigheid. Daarnaast zijn ze vrijwel ongevoelig voor oliën en chemicaliën en de temperatuurbestendigheid van de verschillende producten ligt tussen -40°C en +400°C.

Barcode etiketten fototypesetproces
Bij het fototypeset procedé wordt in tegenstelling tot andere drukprocessen de barcode-informatie niet op het materiaaloppervlak geprint maar in fotogevoelige materialen belicht. Dit materiaal kan bijvoorbeeld van polyester of aluminium zijn en wordt op klantspecificatie gemaakt voor uiteenlopende toepassingen.

Inmould barcode labels
Bij dit proces wordt het etiket met barcode in het bevestigingsmateriaal geïntegreerd. Zo ontstaat er een duurzame verbinding met de ondergrond. Het bedrukte en in vorm gestansde etiket wordt vóór het spuitgieten in de matrijs gelegd en gaat dan een verbinding aan met de ingespoten kunststof.

Metalen barcode labels
De metalen barcode labels zijn uitgesneden of op een speciale manier bedrukt. Aluminium etiketten met een uitgesneden of geëtste barcode zijn verkrijgbaar in materiaaldiktes van 0,20 tot 1,0 mm. Door een speciaal inkleuringsproces kunnen wij u nu ook gekleurde metalen etiketten aanbieden.

Term Language: -