Woordenlijst

Woordenlijst

All 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Barcode labels

Barcode labels

Barcode labels helpen bedrijven verpakte producten en lastendragers te identificeren. We kennen de barcode van de supermarkt, die we bijna dagelijks bezoeken. Met een barcode of streepjescode wordt een opto-elektronisch leesbaar schrift bedoeld, dat uit evenwijdige strepen en tussenruimtes met verschillende breedtes bestaat. Het begrip "code" staat in dit geval niet voor codering maar voor het afbeelden van gegevens in binaire symbolen. De gegevens van een streepjescode worden met barcodescanners of camera's machinaal gelezen en verder verwerkt tot bruikbare informatie.

Soorten barcode labels

We zetten de soorten barcode labels voor u op een rijtje:

Barcode digitale print
Deze barcode is gedrukt met de digitale druktechnologie van onze HP indigo. Zowel de kleurkeuze als ook de lay-out mogelijkheden zijn nu vrijwel onbeperkt. Dit maakt het mogelijk om, naast de afdruk van de oplopend genummerde barcode, de achtergrond een kleur te geven of gekleurde teksten en logo's te gebruiken. De barcode is duurzaam en slijtvast.

Barcode etiketten thermotransferprint
Deze etiketten combineren een goede veeg- en krasvastheid, met een hoge uv-bestendigheid. Daarnaast zijn ze vrijwel ongevoelig voor oliën en chemicaliën en de temperatuurbestendigheid van de verschillende producten ligt tussen -40°C en +400°C.

Barcode etiketten fototypesetproces
Bij het fototypeset procedé wordt in tegenstelling tot andere drukprocessen de barcode-informatie niet op het materiaaloppervlak geprint maar in fotogevoelige materialen belicht. Dit materiaal kan bijvoorbeeld van polyester of aluminium zijn en wordt op klantspecificatie gemaakt voor uiteenlopende toepassingen.

Inmould barcode labels
Bij dit proces wordt het etiket met barcode in het bevestigingsmateriaal geïntegreerd. Zo ontstaat er een duurzame verbinding met de ondergrond. Het bedrukte en in vorm gestansde etiket wordt vóór het spuitgieten in de matrijs gelegd en gaat dan een verbinding aan met de ingespoten kunststof.

Metalen barcode labels
De metalen barcode labels zijn uitgesneden of op een speciale manier bedrukt. Aluminium etiketten met een uitgesneden of geëtste barcode zijn verkrijgbaar in materiaaldiktes van 0,20 tot 1,0 mm. Door een speciaal inkleuringsproces kunnen wij u nu ook gekleurde metalen etiketten aanbieden.

Beton stickers als oplossing voor uw betondelen

Beton stickers

Heeft u binnen uw bedrijf of onderneming te maken met vele onderdelen van beton? En bent u op zoek naar een label-oplossing voor uw het verwerken van gegevens van uw producten? Dan kunt u kiezen voor beton stickers als oplossing. Beton stickers zijn duurzame en kras-bestendige stickers met een barcode. Wanneer de beton stickers worden aangebracht op de betonnen onderdelen kunt u op een eenvoudige manier gegevens verwerken van deze componenten.

Beton stickers van Inotec

Ten eerste spreekt Inotec nooit van beton stickers maar altijd van labels of etiketten. Dit omdat de kwaliteit van onze producten hoger ligt dan de kwaliteit van normale beton stickers. Wij voeren in ons assortiment een aantal RFID oplossingen die specifiek geschikt zijn voor het gebruik in of op beton. Deze label-oplossingen voor het beton materiaal noemen we onze ‘Concrete-Tag’.

De Inotec Concrete-Tag is de ultieme tag voor verwerking in al uw betondelen. Dankzij de digitale druktechnologie van onze HP indigo hebben we talrijke vormgevingsmogelijkheden. U kunt kiezen uit verschillende kleuren en lay-outs van de beton stickers. Het is zelfs mogelijk om uw logo mee te laten drukken.

Label-oplossingen voor uw betondelen

De Congrete Tags van Inotec zijn extreem kras-bestendig en bestand tegen oliën en lichte chemicaliën. Ze kunnen daarom gebruikt worden voor vele uiteenlopende toepassingen. U kunt nu vrijblijvend een sampel aanvragen. Zo kunt u zelf onze producten testen.

Naast beton stickers (Congrete-Tags) heeft Inotec ook een aantal generieke oplossingen die in of op beton gezet kunnen worden. Dit geldt ook voor reguliere 1D of 2D barcode labels die op beton aangebracht kunnen worden. Twijfelt u over de meest geschikte oplossing voor uw onderneming? Neem gerust eens contact op. Inotec levert maatwerk dus wij geven u graag advies over onze label oplossingen voor uw betononderdelen en onze andere producten. 

Ceralabel als oplossing voor extreme toepassingen

Ceralabel

Eén van de producten die het meest wordt afgenomen bij Inotec is het ceralabel. Wereldwijd zijn er slechts twee producenten van het ceralabel. Inotec is de trotse partner van Firma Sigmax uit Japan. Wij hebben het exclusieve recht om het ceralabel als oplossing in West-Europa te mogen verhandelen. Het ceralabel wordt dan ook als label-oplossing toegepast in vele processen in diverse branches. Maar, wat is een ceralabel eigenlijk? Wat zijn de eigenschappen van deze label-oplossing? Inotec geeft u graag antwoord op deze vragen.

Wat is een ceralabel?

Een ceralabel wordt in vaktermen ook wel een keramische label of een fire resistant label genoemd. Het laatste synoniem zegt eigenlijk al veel over de eigenschappen van een ceralabel. Een ceralabel heeft namelijk een brandwerend karakter. Deze etiketten zijn extreem temperatuur bestendig: een ceralabel blijft perfect bij een temperatuur tot wel 1400 graden Celsius. Daarnaast zijn deze labels uiterst bestendig tegen chemicaliën.

Door het roestvrije en hittebestendige staal in combinatie met de keramische laag is een ceralabel onvervoestbaar. Het robuuste, roestvrije en hittebestendige karakter van een ceralabel maakt deze oplossing geschikt voor vele toepassingen. Onze ceralabels worden dan ook onder andere gebruikt voor het permanent identificeren van producten, productdragers, containers en gereedschappen in de meest uiteenlopende thermische en/of chemische processen.

Ceralabels van Inotec

In sommige situaties zijn conventionele etiketten niet duurzaam of robuust genoeg. U kunt dan kiezen voor het ceralabel als oplossing. Bij Inotec kunt u verschillende typen ceralabels aanschaffen. De ceralabel producten uit deze categorie van Inotec hebben als gemeenschappelijke eigenschap dat de barcode op een keramische ondergrond worden aangebracht, eventueel met RVS basis. De oplossingen worden altijd in zwart-wit aangebracht. Meer informatie over de ceralabel vindt u in onze productcategorie onder de benaming kermische etiketten. Voor persoonlijk contact of advies over uw label-toepassingen kunt u contact opnemen met Inotec.


Floor label voor het merken van de vloer

Floor label

Een floor label is niets anders dan vloermarkering. Dit zijn duurzame en slijtvaste labels die magazijnbeheer verbeteren en verduidelijken. Op die manier kunt u stellingen, lastendragers of vaste machines identificeren. De mogelijkheden van floor labels zijn eindeloos. Doorgaans komen we metalen labels en digitale labels verzonken in metaal het meeste tegen. Deze zijn zoals gezegd slijtvast en tegen de mechanische belastingen beschermd. Dat maakt deze vorm van vloermarkering uiterst duurzaam.

Floor labels voor diverse sectoren

Magazijnen

Floor labels dragen bij aan de foutreductie en optimale efficiency in magazijnen.

Logistiek

In de logistiek helpt een floor label bij de identificatie van stellingen en lastendragers.

Industrie

Floor labels zijn breed inzetbaar in de industrie. Ze zijn slijtvast en kunnen worden geproduceerd voor extreme omstandigheden.

Duurzame vloermarkering van Inotec

Inotec is uw partner als het gaat om labeling. ‘We label de world’ en dragen op die manier bij aan de foutreductie en effectiviteit binnen uw bedrijf. Er zijn diverse productvarianten mogelijk en ook aan individuele wensen van de klanten kan worden voldaan. Als u meer informatie wilt over de mogelijkheden van floor labels kunt altijd contact met ons opnemen. Onze specialisten staan u graag te woord en voorzien u van advies op maat.

Hittebestendige stickers

Hittebestendige stickers

Er zijn veel situaties te bedenken waarin stickers met extreme omstandigheden te maken krijgen. Bij de fabricage van cement of granulaten bijvoorbeeld. De stickers worden belast met temperaturen tot wel 1650°C. Het enige materiaal dat daar bestand tegen is, is keramiek. De meest voorkomende hittebestendige sticker is gemaakt van hittebestendig staal met een keramische laag. Deze sticker is doorgaans bestand tegen temperaturen tot 1200°C. Hittebestendige stickers worden doorgaans gebruikt bij:

 • Het identificeren van buizen, cilinders en andere glazen producten;
 • Bij de productie van cement;
 • Bij de productie van granulaten;
 • Bij chemische processen;
 • Bij identificatie van lakprocessen.

Kortom, bij productieprocessen waar extreme temperaturen noodzakelijk zijn, zijn hittebestendige stickers onmisbaar.

Keramiek

Keramiek wordt veel gebruikt vanwege de goede mechanische eigenschappen van dit materiaal. Keramiek is hard en heeft een hoge vloeigrens. Dat maakt keramische stoffen hittebestendig en slijtvast. Daarnaast is het op veel manieren en in verschillende productieprocessen toepasbaar. Dat komt doordat het niet elektrisch en thermisch geleidend is en non-magnetisch. Een nadeel van keramiek is de kwetsbaarheid. Het scheurt en breekt makkelijk, juist doordat het zo hard is. Daarom wordt keramiek vaak gebruikt in combinatie met metalen en wordt er alleen een laag aangebracht van keramiek. De stalen ondergrond compenseert de breekbaarheid van het keramiek en maakt mechanische bevestiging van het etiket door middel van schroeven, nieten of lassen mogelijk.

Hittebestendige stickers van Inotec

Op zoek naar hittebestendige stickers? Bij Inotec vindt u verschillende hittebestendige labels in vorm van keramische etiketten voor divers toepassingen. Als u niet precies weet wat u nodig heeft, kunt u altijd contact met ons opnemen. Onze specialisten staan u graag te woord en voorzien u van advies op maat.

Kunststof labels bestellen

Kunststof labels

Als u op zoek bent naar labels om producten te merken, traceren en identificeren kunnen kunststof labels de uitkomst bieden. Kunststof wordt veel gebruikt in de label-industrie. Het is eenvoudig te bewerken en dat maken de mogelijkheden eindeloos. In de meeste gevallen zijn labels van kunststof goedkoper, dan bijvoorbeeld metalen barcode-etiketten. Op het gebied van duurzaamheid, zijn ze aan de andere kant minder slijtvast en hittebestendig. Metaal is daarentegen minder makkelijk te bewerken en zo biedt iedere bouwstof andere mogelijkheden. De kunststoffen die onder ander gebruikt worden in de label-industrie zijn: polyester, acrylfolie, PP, PE.

Kunststof labels met digitale print

Dankzij de digitale druktechnologie van de HP indigo zijn de vormgevingsmogelijkheden van de digitale print talrijk. Zowel de kleurkeuze als ook de lay-out mogelijkheden zijn nu vrijwel onbeperkt. Dit maakt het mogelijk om, naast de afdruk van de oplopend genummerde barcode, de achtergrond een kleur te geven of gekleurde teksten en logo's te gebruiken.

Mogelijkheden kunststof labels

Kunststof labels zijn toepasbaar in magazijnen, logistiek, bibliotheken en industrie (bijvoorbeeld: medische industrie). Om te bepalen welke techniek de beste oplossing biedt, voorziet Inotec u graag van informatie over onze producten. U kunt contact met ons opnemen voor advies op maat.

Metalen labels

Metalen labels

Metalen labels hebben als voordeel dat ze duurzaam en slijtvast zijn. Met speciale technieken worden de labels bewerkt en voorzien van de gevraagde informatie. In de meeste gevallen is dat een barcode, die makkelijk af te lezen is. Metalen labels zijn tot op zekere hoogte hittebestendig en zijn bestand tegen mechanische belasting tijdens het productieproces. De hittebestendige metalen labels tot 1200°C zijn voorzien van een keramische laag, die het metaal bescherm tegen extreme omstandigheden tijdens een productie proces. Metalen labels zijn veel voorkomend en worden doorgaans gebruikt in de industrie-, magazijn- en transportsector.

 

Metalen labels fototypesetproces

Tijdens dit proces wordt in tegenstelling tot conventionele drukprocessen de barcode-informatie niet op het materiaaloppervlak geprint maar in fotosensibele materialen belicht. Dit materiaal kan bijvoorbeeld polyester, aluminium of metaal zijn en wordt op klantspecificatie gemaakt voor uiteenlopende toepassingen. Met betrekking tot de grootte en vormgeving van de etiketten zijn er maar weinig grenzen.

 

Metalen labels van Inotec

De metalen labels van Inotec zijn bewerkt met laser- of etstechniek, of door middel van fototypeset gedrukt en voorzien van barcode-informatie. Inotec vervaardigt aluminium met diktes van 0,075 tot 0,80 mm. Stalen etiketten met een uitgesneden of geëtste barcode zijn verkrijgbaar in materiaaldiktes van 0,20 tot 1,0 mm. Door een speciaal inkleuringsproces kunnen wij u nu ook gekleurde metalen etiketten aanbieden. Wilt u meer informatie over metalen labels, of heeft u een andere vraag? Neem dan contact met ons. Wij helpen u graag verder!

Papieren labels

Papieren labels

Papieren labels zijn de meest gebruikte labels. Ze zijn minder duurzaam dan metalen of inmould labels, maar daarentegen zijn ze goedkoper en makkelijker in gebruik. We kennen ze bijvoorbeeld van het verpakkingsmateriaal van producten in de supermarkt.

Voordelen papieren labels

Papieren labels kennen veel voordelen. Zo zijn ze flexibel en buigzaam. Ze zijn makkelijk en relatief goedkoop te bedrukken. Daarnaast zijn ze makkelijk in kleur te produceren en zijn ze eenvoudig aan te brengen op producten, stellingen en kunststof lastendragers. Ook in de farmaceutische- en medische industrie worden papieren labels veel gebruikt om medicijnen te identificeren en dat is van groot belang. Ze zijn makkelijk te verwijderen, te vervangen en zelf te bedrukken zonder ingewikkelde druktechnieken.

Papieren labels bestellen bij Inotec

De standaard papieren labels zijn te bestellen als barcode-etiketten op rol. Inotec kan ze voor u bedrukken, maar u kunt zo ook blanco bestellen en zelf bedrukken. Bent u op zoek naar papieren labels? Neem contact op met Inotec en laat u informeren over de mogelijkheden op het gebied van papieren labels. De medewerkers van Inotec beschikken over de kennis en expertise om u een oplossing op maat te bieden.

RFID antenne

RFID antenne

De RFID antenne is een belangrijk onderdeel van het RFID systeem. De antenne is vaak gekoppeld aan de reader (het leesapparaat), die gegevens ontvangt en verwerkt. Een PDA is een voorbeeld van leesapparaat en een RFID antenne in één. Op deze pagina leest u welke rol de RFID antenne heeft in het RFID systeem.

De RFID antenne zendt een radioveld uit met elektromagnetische golven en ontvangt deze golven terug met informatie over het object dat gekoppeld is aan het label. De antenne levert zo een hele grote bijdrage aan de snelle gegevensoverdracht van de RFID technologie.

Antenne-bereik

De afstand waarbinnen de objectidentificatie plaats kan vinden is afhankelijk van het type antenne. RFID kan over twee meter plaatsvinden, maar als de antenne sterk genoeg is ook over honderd meter.

RFID toepassingen

Hieronder vindt u enkele voorbeelden van mogelijkheden bij RFID toepassingen:

 • Voertuigidentificatie
 • Personenidentificatie (bijv. identificatiebewijs, paspoort, toegangscontrole)
 • Echtheidskenmerken voor medicijnen
 • Textiel- en kledingindustrie evenals accessoires en sieraden (identificatie van hoogwaardige labels
 • Tijdregistratie (bijv. ook bij topsport)
 • Afvalverwerking
 • Product- en bestandsmanagement in de logistiek, in bibliotheken en archieven, in de detailhandel
RFID chip

RFID chip

De RFID chip wordt gebruikt voor het identificeren en traceren van objecten. De methode is ontwikkelt om op afstand door middel van radiogolven gegevens op te vragen en te verwerken. De RFID technologie wordt veel gebruikt in de logistiek sector en transportsector. Daar is het traceren en identificeren van objecten uiterst belangrijk voor foutreductie en optimale efficiency.

Voor het lezen van actieve RFID chips is een ‘remote transceiver’, ofwel ‘reader’ of lezer nodig, die met een antenne radiogolven zendt en ontvangt. Ze kunnen een signaal over een grotere afstand (van zo'n 100 meter tot zelfs een paar kilometer) uitzenden.

De voordelen van een RFID chip

Er zijn veel voordelen van een RFID chip:

 • Met de RFID techniek kunt u vele lezingen tegelijkertijd uitvoeren
 • Er is geen ‘line of sight’ noodzakelijk, zoals bij barcodes het geval is
 • Schrijven en herschrijven is mogelijk
 • De tag bevat alle relevante informatie. Dit in tegenstelling tot een barcode, die slechts alfanumerieke info bevat
 • Vervalsen van RFID-tags is veel complexer dan het vervalsen van een streepjescode

Een nadeel van de RFID chip is dat privacy in het geding kan komen. Afhankelijk van wijze waarop deze methode wordt gebruikt, geeft dat ook meteen de vergaande mogelijkheden van deze technologie aan. 

RFID chip kopen bij Inotec

Bij Inotec kunt u onder andere de volgende soorten RFID labels bestellen:

RFID etiketten digitale druk
Dankzij de digitale druktechnologie met de HP indigo in ons machinepark zijn talrijke nieuwe vormgevingsmogelijkheden van RFID-etiketten mogelijk. Kleuren en lay-out mogelijkheden zijn nu vrijwel onbeperkt, zodat het mogelijk is naast de afdruk van de oplopend genummerde barcode de achtergrond een kleur te geven of gekleurde teksten en logo's te gebruiken.

RFID labels thermotransferprint
Onze thermotransfer RFID etiketten bestaan uit verschillende TT materialen zoals bijvoorbeeld polyester of PE. Een permanente lijm zorgt voor een goede hechting. De thermotransfer RFID etiketten worden bedrukt of blanco geleverd.

RFID inmould labels

Diobond RFID labels zijn door een speciale oppervlakbehandeling bijzonder slijtvast en uv-bestendig. Bovendien zijn ze zeer resistent tegen reinigingsmiddelen, lichte zuren en chemicaliën.

RFID systeem

RFID systeem

Bij het RFID systeem wordt gebruik gemaakt van elektromagnetische golven. De microchip bevat specifieke informatie over het betreffende object, dat geïdentificeerd en getraceerd kan worden door middel van een leesapparaat. Een groot voordeel van het RFID systeem is, dat er geen fysiek contact tussen de chip en het leesapparaat nodig is. De elektromagnetische golven kunnen namelijk door materialen heen dringen.

De technologie op het gebied van RFID staat niet stil. Er wordt hard gewerkt aan een RFID systeem voor postorderbedrijven. Ze willen alle huizen voorzien van kastje met een RFID-leesapparaat en alle pakketten krijgen een RFID-chip. Als je online iets bestelt krijg je de RFID-code van het pakketje, die je moet invoeren in je eigen kastje. Op het moment dat de bestelling wordt bezorgd, krijgen beide partijen een melding. Met deze methode is het in de toekomst niet meer nodig om thuis te zijn om een pakketje aan te nemen.

Voordelen van het RFID systeem

Een belangrijk voordeel van het RFID systeem is, dat je met deze techniek meerdere lezingen tegelijkertijd kunt uitvoeren. Daarnaast is er geen ‘line of sight’ noodzakelijk, zoals bij barcodes het geval is. Verder is de informatie van de gegevensdrager makkelijk te bewerken. Schrijven en herschrijven is mogelijk en de tag bevat alle relevante informatie. Dit in tegenstelling tot een barcode, die slechts alfanumerieke info bevat. Het vervalsen van RFID-tags is veel complexer dan het vervalsen van een streepjescode.

RFID systeem toepassen

Het RFID systeem is een veelgebruikte methode in verschillende sectoren. Voor de logistiek- en transportsector is het identificeren en traceren op afstand een grote vooruitgang. Ook in de detailhandel wordt het systeem veel toegepast. Met RFID kun je winkeldiefstal tegengaan en makkelijk de voorraad checken. Wilt meer informatie over de mogelijkheden van een RFID systeem binnen uw bedrijf? Neem contact met ons op. Onze ervaren medewerkers zijn u graag van dienst.

RFID toepassingen

RFID toepassingen

Bij RFID is de gegevensdrager geen barcode, maar wordt de informatie opgeslagen op een microchip. Die chip is verbonden met een antenne en wordt middels elektromagnetische golven (radiogolven) naar een leesapparaat overgedragen. RFID komt uit het Engels en betekent ‘radio-frequency identification’. Dit betekent niets anders dan identificatie door middel van elektromagnetische golven. Aangezien deze golven door materialen heen dringen, kunnen de transponders beschermd achter zelfklevende folie’s worden aangebracht of zelfs in de verpakking of in het product worden geïntegreerd. Direct contact met de reader is bij deze technologie niet nodig en dat maakt het heel populair.

Gebruikte materialen

Bij RFID toepassingen is de gegevensoverdracht niet afhankelijk van het gebruikte materiaal. Zolang de elektromagnetische golven doorgang vinden kan RFID plaatsvinden.

RFID on metal

Voordelen van RFID on metal is, dat de technologie duurzaam is. RFID on metal is hittebestendig en vuur- en slijtvast. Er wordt vaak gezegd dat de methode niet kosten-efficiënt is, maar Inotec kan het tegen een aantrekkelijke prijs aanbieden.

RFID digitale druk

Dankzij de digitale druktechnologie met de HP indigo in ons machinepark zijn talrijke nieuwe vormgevingsmogelijkheden van RFID-etiketten mogelijk. Kleuren en lay-out mogelijkheden zijn nu vrijwel onbeperkt.

RFID thermotransferprint

Onze thermotransferprint RFID etiketten bestaan uit verschillende TT materialen zoals bijvoorbeeld polyester of PE. Een permanente lijm zorgt voor een goede hechting. De thermotransfer RFID etiketten worden bedrukt of blanco geleverd.

RFID inmould labels

Diobond RFID labels zijn door een speciale oppervlakbehandeling bijzonder slijtvast en uv-bestendig. Bovendien zijn ze zeer resistent tegen reinigingsmiddelen, lichte zuren en chemicaliën.

De juiste toepassing

De RFID methode die kiest moet passen bij de toepassing. Als de labels bestand moeten zijn tegen extreme omstandigheden is RFID on metal geschikter dan RFID thermotransferprint. Als meer opties wilt qua lay-out is RFID digitale druk meer geschikt dan de inmould labels. De professionals van Inotec helpen u graag en geven vrijblijvend advies op maat.

RFID tracking

RFID tracking

Met RFID tracking kunt u goederen of personen traceren. Door middel van een RFID label, elektromagnetische golven (radiogolven), een antenne en een leesapparaat krijgt u zicht op de locatie van het betreffende object. Het grote voordeel van RFID systemen is, dat het op afstand kan. De elektromagnetische golven kunnen namelijk door materialen heen dringen. Fysiek contact tussen de RFID chip en het leesapparaat is niet noodzakelijk. Dat maakt deze technologie uitermate geschikt als tracking systeem voor bedrijven die inzicht willen in waar een object zich op welk tijdstip bevindt. Daarnaast is er geen ‘line of sight’ noodzakelijk. Dat is een groot voordeel ten opzichte van de barcodesystemen die we kennen.

Toepassingsgebieden RFID tracking

Een mooi voorbeeld van een toepassingsgebied voor RFID is de bloemenveiling. In een razend tempo worden bloemenkarren af en aan gereden. In de tussentijd zijn ze geveild en moeten ze bij de nieuwe eigenaar terechtkomen. Om dat optimaal effectief en zonder fouten te kunnen doen, is RFID tracking noodzakelijk.

Een ander voorbeeld, waarbij RFID tracking uitkomst biedt, is bij (huis)dieren. De dierenambulance heeft er bijvoorbeeld veel baat bij, als gevonden dieren snel geïdentificeerd kunnen worden. Ook dierenartsen gebruiken RFID om gegevens over een dier te vergaren. Het uitlezen van de chip is een kwestie van een paar seconde en de dierenarts krijgt alle benodigde informatie.

Postorderbedrijven gebruiken RFID tracking al voor het beheer van pakketten in magazijnen, maar de technologie op het gebied van RFID staat niet stil. Er wordt hard gewerkt aan een RFID systeem voor postorderbedrijven om de pakketdiensten nog verder te automatiseren.

RFID tracking in uw bedrijf?

Bent u op zoek naar een track-and-trace oplossing voor binnen of buiten uw bedrijf? Inotec adviseert u graag bij het vinden van die oplossing. Met onze kennis en ervaring op het gebied van RFID labeling kunnen wij u zeker van dienst zijn. Contact opnemen? Onze medewerkers zijn u graag van dienst!

Stickers op rol

Stickers op rol

Stickers kunnen voor helderheid zorgen als het gaat om magazijnbeheer. Op de stickers kunt u productinformatie verwerken, maar ook een barcode. Met de juiste scanapparatuur weet u zo waar een product vandaan komt, wat er mee moet gebeuren, of waar het uiteindelijk naar toe moet. Een gemiddeld bedrijf heeft al gauw duizenden stickers nodig voor het merken van producten. Daarom worden stickers vaak verkocht in de vorm van stickers op rol. Dit is een gebruikelijke en veelvoorkomende manier om stickers op een makkelijke manier aan te bieden en ook in logistiek opzicht is het praktisch.

Stickers op rol voor diverse sectoren

In de sectoren waar veel vraag naar etiketten is, worden vaak stickers op rol gebruikt. We zetten de verschillende sectoren voor het gemak even uiteen:

Magazijnen
Het begrip magazijnbeheer kwam al even ter sprake. Voor het merken van verpakkingsmateriaal in een magazijn worden vaak stickers gebruikt. Ze zijn makkelijk en snel aan te brengen en relatief goedkoop. Een overzichtelijk magazijnbeheer draagt bij aan foutreductie en effectiviteit.

Bibliotheken
Vooral in bibliotheken en archieven vormen barcode en RFID-stickers de basis voor een efficiënte tracking en tracing. Zo weten medewerkers altijd waar boeken zich tot wanneer bevinden en kunnen ook klanten informatie opvragen via de barcodestickers. Als u zich bedenkt hoe veel boeken een gemiddelde bibliotheek bevat, snapt u meteen het nut van stickers op rol.

Logistiek
Voor het merken van lastendragers (pallets) zijn de stickers van groot belang. Voor bedrijven die afhankelijk zijn van een goedlopend logistiek-systeem, bieden deze stickers de uitkomst. Ook hier worden de stickers in grote getale gevraagd en ook hier worden stickers op rol gebruikt.

Medische identificatie
In de medische sector en vooral waar met medicijnen gewerkt wordt, zijn stickers op rol een belangrijk identificatiemiddel. Op flesjes en pillendoosjes mag de informatie over dosering en bijwerkingen niet ontbreken.

Stickers op rol bestellen?

Als u ook stickers wilt gebruiken voor de identificatie van lastendragers, producten, medicatie of boeken kunt u bijvoorbeeld barcodestickers op rol bestellen. Verder kunt u ook blanco stickers op rol bestellen om zelf te bedrukken. De specialisten van Inotec staan graag voor u klaar voor het juiste advies.