Barcode- en RFID-oplossingen in de gezondheidszorg

Klinisch veilig

Het inotec-voordeel

  • Oplossingen voor het identificeren en traceren van inventaris, UDI, productbescherming, serienummering en fraudebestendigheid.
  • Dubbele nummering is uitgesloten
  • Diffusievrije lijmlagen
  • Robuuste en duurzame etiketten voor veeleisende toepassingen
  • Getest in ons eigen Label Competence Center

Correcte en eenduidige etikettering kan van vitaal belang zijn in een medische omgeving. Of het nu in ziekenhuizen of laboratoria, voor medische producten of in de farmaceutische industrie is. In tijden van toenemende kostendruk in ziekenhuizen en klinieken en in tijden van voortdurend groeiende wettelijke en reglementaire eisen voor medische producten en medicijnen, zorgt dit ervoor dat patiënten te allen tijde optimale zorg krijgen. Barcode- en RFID-oplossingen van inotec bieden dit alles en nog veel meer. U kunt vertrouwen op onze jarenlange ervaring en een breed spectrum aan identificatie oplossingen die speciaal zijn aangepast aan de uitdagingen in de gezondheidszorg. Welke mechanische, thermische of chemische belasting er ook overwonnen moet worden, samen vinden we een passende oplossing! Van bloedzaklabels tot UDI en fraudebestendigheid, wij bieden advies, ontwikkeling en productie uit één hand.

etikettering van bloedzakken

inotec-barcode en RFID-etiketten functioneren overal. Of het nu gaat om diepvriesruimtes tot -85°C of om ontdooien in een waterbad bij 38°C. De etiketten kunnen worden geleverd met medisch veilige en diffusievrije lijmen (FDA-goedkeuring) en zijn door ISEGA uitdrukkelijk goedgekeurd voor gebruik op bloedzakken volgens DIN ISO 3826. Wij garanderen het en testen het regelmatig in ons eigen Label Competence Center. inotec-etiketten voor de identificatie van bloedzakken zijn verkrijgbaar als set met meerdere individuele etiketten in klantspecifieke stansing en kleurstelling, alsook voor meervoudig gebruik met dubbele lijm of als thermotransfer etiketten om zelf te printen. Natuurlijk kunt u ze ook zonder problemen gebruiken op opvangzakken voor beenmerg- of navelstrengbloed, voor diepvriesopslag van monsters of etikettering van chemotherapeutische middelen en parenterale voedingsoplossingen.

etikettering van moedermelk

Moedermelk bevat waardevolle ingrediënten en moet nauwkeurig worden geëtiketteerd om verwarring te voorkomen. De verschillende barcode- en RFID-oplossingen garanderen een 100 procent uitsluiting van dubbele nummers en hechten zich op bijna alle materialen. Voor een optimale start van het leven.

steekproefidentificatie

Of het nu gaat om microtiterplaten, reageerbuizen of microreactievaten van kunststof - met inotec-barcode- en RFID-oplossingen kunt u in het laboratorium aan alle etiketteringsvereisten voldoen. Of het nu in de diepvriesruimte is of voor bijzonder kleine monsterbakken.

temperatuurbeheersing

Bewaak het transport van orgaandonaties of de koelketen van gevoelige oplossingen en geneesmiddelen, zoals cytostatica - met de NFC temperature logger inoSpector. De nauwkeurige temperatuursensor regelt en registreert elke verandering en is verkrijgbaar als permanent klevend etiket of in flexibel creditcardformaat. Tot 365 dagen tegelijk, individueel instelbaar en overzichtelijk dankzij de praktische app.

patiëntenidentificatie

Met onze RFID-patiëntenpolsbandjes of RFID-compatibele ID-kaarten kunt u uw patiënten veilig en eenduidig identificeren. Of het nu gaat om pasgeborenen en hun moeders of patiënten die lijden aan dementie of verwarde patiënten. Waterdicht, comfortabel om te dragen en progammeerbaar, ze geven uw patiënten maximale bewegingsvrijheid met absolute veiligheid en efficiëntere werkprocessen. Van de opname tot het ontslag.

Ziekenhuis/Laboratorium

Assetmanagement

Optimaliseer uw processen en houd altijd het overzicht met inotec-barcode- en RFID-oplossingen voor het traceren van uw inventaris. Of het nu gaat om ziekenhuisbedden, medische apparatuur en chirurgische trolleys of materialen zoals bloedzakjes en medicijnen: met barcode- en RFID-etiketten en tags van inotec heeft u alles in beeld. Of voorzie uw pipetten en tools van een etiket voor effectief voorraadbeheer, voorkoming van verlies, diefstalpreventie en onderhoud. In elk toepassingsgebied en op elk moment. Indien gewenst kunnen wij u ook testen aanbieden in ons eigen Label Competence Center of precies de oplossing ontwikkelen die het beste bij u past.

wasetikettering

Of het nu gaat om geweven barcode-patches, flexibele RFID-tags om in te naaien of hele kleine harde tags voor een bijna onzichtbare markering - met inotec-oplossingen identificeert u uw wasgoed om maximale transparantie in de wascyclus te bereiken.

documentenregistratie

Vinden i.p.v. zoeken - met inotec-barcode- en RFID-etiketten kunt u uw documentbeheer en de administratie van uw patiëntendossiers duurzaam optimaliseren. Of identificeer uw tags veilig met duurzame barcode-etiketten. Ook zonder RFID. inotec-oplossingen voor documentbeheer zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en frequenties en met klantspecifieke bedrukking.

Identificatie van duurzame lastdragers

Identificeer uw duurzame lastdragers veilig en efficiënt - inotec barcode- en RFID-etiketten zijn bestand tegen weer en wind, tegen grote temperatuurverschillen en zijn kras- en veegvast. Voor optimale processen en een lange houdbaarheid. En als u wilt dat het nog veiliger wordt, zijn inotec inmould labels de beste oplossing voor u. Deze worden tijdens de productie met de lastdrager versmolten en zijn daardoor bijzonder robuust en resistent. Bovendien wordt voorkomen dat bijvoorbeeld ziektekiemen of vuil zich achter het etiket ophopen. Perfect voor de medische sector en de farmaceutische industrie.

magazijnidentificatie

Overzicht en maximale precisie - met de multilevele labels van inotec heeft u altijd alles in beeld. Uniek: Dankzij de schuine codes is het lezen van de verkeerde code onmogelijk. Een aluminium frame, een zelfklevend, hoogwaardig polycarbonaat label door de bedrukking op de achterzijde optimaal beschermd en extreem resistent - Het Floorblock is geschikt voor het identificeren van blokopslag en docks. En onze Diomagneet etiketten zijn bijzonder geschikt voor het gebruik in diepvriesmagazijnen.

afvalbeheer

Gevaarlijk afval moet op een veilige en traceerbare manier worden verwijderd. De perfecte partner voor de hoge eisen aan de veerkracht op dit gebied: RFID-etiketten van inotec. Zij maken de volledige documentatie van het transport en de recycling mogelijk.

medische hulpmiddelen

UDI-markering

Vanaf 26 mei 2020 moeten alle medische hulpmiddelen voor de Europese markt successievelijk voorzien worden van een uniek productnummer dat machinaal leesbaar is (bijvoorbeeld als datamatrixcode) op het product en/of de productverpakking. Met inotec barcode- en RFID-oplossingen zit u al aan de veilige kant. Van afzonderlijke etiketten voor de etikettering achteraf tot complete productetiketten - altijd aanpasbaar aan uw specifieke wensen en met maximale flexibiliteit. Of maak van de gelegenheid gebruik en zet de eis om in een echt concurrentievoordeel - optimaliseer uw processen in inkoop, logistiek en productie door duidelijke productidentificatie, bijvoorbeeld met moderne RFID-technologie.

productetiketten

productbescherming

imagoschade en levensbedreigende gevolgen voor patiënten - namaakproducten zijn steeds moeilijker op te sporen. Met productbeveiligingsoplossingen van inotec kunt u uw klanten nu de veiligheid garanderen die ze vragen. Van verschillende open of verborgen beveiligingsfuncties, fraudebestendige etiketten tot serienummering met wereldwijde traceerbaarheid - absolute veiligheid aangepast aan uw vereisten. En natuurlijk in uw ontwerp.

ontdek inoVerify nu

Relatiebeheer

Direct klantcontact door middel van een app, doelgroepgerichte marketing, veiligheidsinstructies, gebruiksaanwijzingen, individuele aanbiedingen, loyaliteitsacties of direct contact voor het terugroepen van producten - met inoLink en inoCheck biedt u uw klanten een echte toegevoegde waarde. Bijzonder praktisch: met de volledig individueel ontworpen etiketten kunt u met behulp van tweelaagse veiligheidsetiketten volgen wie uw producten waar kopen en de authenticiteit ervan garanderen.

Goederenbeheer

Verhoog de veiligheid van de patiënt bij het gebruik van medische gebruiksartikelen - met RFID- en NFC-identificatieoplossingen van inotec. Zo kan een in een medisch apparaat geïnstalleerde lezer direct controleren of er nagemaakte artikelen worden gebruikt volgens het sleutelgatprincipe. Voor maximale veiligheid en efficiëntie.

geneesmiddelen

Serienummering

Van seriematig genummerde zelfklevende etiketten en tamperproof labels tot combinatie-oplossingen en een cloud-gebaseerde Track & Trace-softwareverbinding - inotec is de perfecte partner voor de implementatie van de EU-richtlijn 2011/62. Voor veilige serialisatie. Zelfs op de kleinste formaten.

productetiketten

Volledig aan te passen aan uw wensen en altijd op het hoogste niveau - inotec productetiketten voldoen aan alle eisen en kunnen ook worden voorzien van speciale materialen zoals brailleprint of hologramfolie.

PZN-etiketten

Hoogwaardig, betrouwbaar en individueel geproduceerd volgens uw ideeën en eisen - de gedrukte inotec PZN-etiketten van inotec maken een snelle en nauwkeurige detectie met de scanner mogelijk.

Identificatie van duurzame lastdragers

Identificeer uw duurzame lastdragers veilig en efficiënt - inotec barcode- en RFID-etiketten zijn bestand tegen weer en wind, tegen grote temperatuurverschillen en zijn kras- en veegvast. Voor optimale processen en een lange houdbaarheid. En als u wilt dat het nog veiliger wordt, zijn inotec inmould labels de beste oplossing voor u. Deze worden tijdens de productie met de lastdrager versmolten en zijn daardoor bijzonder robuust en resistent. Bovendien wordt voorkomen dat bijvoorbeeld ziektekiemen of vuil zich achter het etiket ophopen. Perfect voor de medische sector en de farmaceutische industrie.

Dioclassic - Barcode etiket van papier

Het papieren label Dioclassic Permanent van inotec is de perfecte oplossing voor het permanent identificeren van uw goederen in het magazijn, documenten, voorraad of verpakking. Dankzij de BgVVV-goedkeuring is zelfs direct contact met droge of vochtige, niet-vette voeding geen probleem. Dioclassic Permanent Lam is ook beschikbaar voor toepassingen met een hogere belasting - Bijzonder veilig met zijn geïntegreerde laminaattoplaag die de bedurkking optimaal beschermt. Beide oplossingen hechten bijzonder goed dankzij de acrylaatlijm en bieden een uitstekende drukkwaliteit. Natuurlijk kunnen we uw Dioclassic Permanent etiket klantspecifiek vormgeven met gekleurde logo's, lettertypes, grafische kunstenaars of foto's.

Diotop PP - Polypropyleen barcode etiket

inotec Diotop PP overtuigt met stabiel, wit polypropyleen materiaal en geselecteerde permanente kleefstoffen voor maximale hechting.  Of het nu gaat om stellingen, hoogwaardige typeplaatjes, inventaris identificatie of voor medische toepassingen. De etiketten kunnen klantgericht worden ontworpen en zijn ook verkrijgbaar met een extra glanzende of matte polyester laminaatlaag. En omdat Diotop PP voldoet aan alle eisen van Verordening (EU) nr. 1935/2004, is ook direct contact met levensmiddelen geen probleem.

inotag TT - thermal transfer geprint RFID-etiket

Thermal transfer geprint en extreem "smart".  inotec TT-oplossingen overtuigen met de mogelijkheden van de RFID-technologie en zijn verkrijgbaar in elke prijsklasse. En inotag TT-etiketten passen zich volledig aan uw eisen aan: Of het nu met polyester of polypropyleen folie, bedrukt of blanco is - de etiketten kunnen worden gecombineerd met lijmen die precies op uw wensen zijn afgestemd. De inotag TT HL2 etiketten voldoen aan alle eisen van Verordening (EU) nr. 1935/2004 en DIN EN ISO 3826_1 en kunnen daarom ook in de levensmiddelen- en medische industrie zonder problemen worden gebruikt.

Polytop - Barcode-etiket met optimale bescherming tegen krassen

Of het nu gaat om polyethyleen, polyester of polypropyleen, deels ook optioneel met extra polyester laminaat ter bescherming tegen vocht en slijtage - Polytop-etiketten van inotec zijn ideaal voor het identificeren van dossiers, in archieven of bibliotheken en worden vaak gebruikt in het magazijn. Door thermal transfer te printen met een hoogwaardige harsfolie, is de barcode-informatie te allen tijde krasvast geprint en goed beschermd. En dankzij de verschillende mogelijke lijmoplossingen hechten ze optimaal op bijna elke ondergrond.

TT-papier - thermal transfer geprint barcode etiket

Of het nu gaat om een lastige ondergrond, zoals ampullen of voor het labelen van koele en vochtige oppervlakken, voor het gebruik op gebogen oppervlakken, zoals flesjes met kleine diameters en reageerbuisjes of voor gebruik op apolaire oppervlakken, zelfs bij lage temperaturen - inotec TT-papieren etiketten zijn geschikt voor veel toepassingen. Thermal transfer printen maakt het label duurzaam en dankzij de goedkeuring van de lijm door het ISEGA-onderzoekscentrum zijn alle varianten geschikt voor direct contact met droge en vochtige, niet-vette voedingsmiddelen.

Lotus Overlay - duurzame bescherming voor inotec-etiketten

Een schone ondergrond dankzij het lotuseffect - inotec Lotus Overlay is de optimale bescherming om in een later stadium aan te brengen op bestaande etiketten. Het 0,037 mm dunne laminaat van transparant polyester bedekt en beschermt het onderliggende etiket langdurig. Door het lotuseffect is het bijzonder gemakkelijk te reinigen en kunnen er achteraf geen andere etiketten op het oppervlak worden aangebracht.